فیلم حاجی واشنگتن سکانس قربانی کردن گوسفند توسط عزت الله انتظامی

هنرمندان در این سکانس

مونولوگ استاد عزت الله انتظامی در این سکانس فیلم حاجی واشنگتن مونولوگی شاهکار از شاعر سینمای ایران ، علی حاتمی بی تکرار …

آهو نمیشوی به این جست و خیز گوسفند،آئین چراغ خاموشی نیست، قربانی خوف مرگ ندارد، مقدر است. بیهوده پروار شدی، کمتر چریده بودی بیشتر میماندی، چه پاکیزه است کفنت، این پوستین سفید حنا بسته، قربانی، عید قربان مبارک!  دلم سخت گرفته، دریغ از یک گوش مطمئن، به تو اعتماد می کنم همصحبت. چون مجلس، مجلس قربانی است و پایان سخن وقت ضبح تو، چه شبیهه چشمهای تو به چشمهای دخترم، مهرالنساء. ذبح تو سخته برای من، اما چه کنم وقتی قصاب مسلمان آداب دان نیست. در تبعید به دنیا آمدم در تبعید هم از دنیا می روم، پدرم به جرم اختلاس تبعید بود با اهل بیت به کاشان، کاش مادر نمی زادم.عهد این شاه به وساطت مهد علیا به خدمت خوانده شد. کارش بالا گرفت، شد صدراعظم، شباب حاجی بود که به جرم دستیاری در قتل امیر کبیر، مغضوب قبله عالم شد. بنده مرتد خدا و ملعون مردم، هم از صدارت عزل شد هم تبعید. به عمرم حتی از آدم های خانه، عبارت خدا پدرت را بیامرزد نشنیدم،یک همچو رزلی بود پدر گور به گور شده حاجی. تاوان معصیت پدر را پسر داد.

فیلم حاجی واشنگتن سکانس قربانی کردن گوسفند توسط عزت الله انتظامی

فیلم حاجی واشنگتن

فیلم حاجی واشنگتن

اطلاعات فیلم حاجی واشنگتن

(Hajji Washington,۱۳۶۱)

در سال ۱۳۰۶ هجری قمری حاج حسینقلی خان نوری صدرالسلطنه (عزت الله انتظامی)، از سوی ناصرالدین شاه با سمت نخستین ایلچی (سفیر) ایران در ایالات متحده آمریکا به همراه مترجمش میرزامحمود راهی آن دیار می‌شود. به دستور حسینقلی خان که از ملاقات با وزیر خارجه و رئیس‌جمهور وقت آمریکا ذوق زده شده، ساختمان بزرگی به عنوان سفارتخانه اجاره می‌شود و چند خدمتگزار نیز استخدام می‌شوند. حسینقلی خان و مترجمش از هتل پارادایز به آنجا نقل مکان می‌کنند. میرزامحمود که در واقع به منظور تحصیل طب با ایلچی همراه شده، حاج حسینقلی خان را که در سفارت هیچ مراجعه کننده‌ای ندارد ترک می‌کند و به دانشگاه می‌رود. به تدریج بودجه سفارتخانه قطع می‌شود و حاجی به ناچار خدمتگزاران را اخراج می‌کند. حاجی که از دوری دخترش سخت بی‌تاب است و احساس تنهایی می‌کند، رئیس‌جمهور را در لباس ساده یک کابوی در سفارتخانه می‌بیند و پذیرایی کاملی از او می‌کند و گزارش این دیدار را با جزییات ثبت می‌کند، اما در پایان درمی‌یابد که رئیس‌جمهور پس از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش انتخابات را به رقیب واگذار کرده و حالا کشاورزی است که به دلیل علاقه به پسته ایرانی، آمده تا روش کاشت و برداشت آن را از حاجی بپرسد. مراجعه‌کننده بعدی سفارتخانه یک سرخ‌پوست فراری است که برای پناهنده شدن به حاجی روی آورده‌است. حاجی زیر فشار دولت آمریکا و نیز میرزامحمود که ادامه تحصیلش را به دلیل رفتار حاجی در خطر دیده، قرار می‌گیرد؛ اما تسلیم نمی‌شود. سرانجام با فراخوانده شدن حاجی به وطن، مأموریت اولین سفیر تحقیرشده ای که خود را یک تبعیدی به مکانی دور از کشور می‌پندارد، به پایان می‌رسد. در تهران مقامی تازه برای حاجی در نظر گرفته شده‌است.


عوامل فیلم حاجی واشنگتن

کارگردان علی حاتمی
نویسنده علی حاتمی
بازیگران عزت الله انتظامی
اسماعیل محمدی
ریچارد هریسون
لودویکو دللویویو
دینو ماریو
ماریو دوناتونه
ماسیمو ژیگانتی
موسیقی محمدرضا لطفی
شهرام ناظری
فیلم‌برداری مهرداد فخیمی
تدوین موسی افشار

سکانس‌های مشابه

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − چهار =